: Szukaj

Polityka Prywatności

Poniższa polityka bezpieczeństwa danych osobowych firmy Fort Gym Tomasz Aleksander z siedziba we Wrocławiu ul. Braniborska 70, właściciela Sklepu Internetowego oraz klubu sportowego Mjollnir Training jest przetwarzana zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane również RODO.

Znajdujące się poniżej zasady Polityki Prywatności obowiązują za każdym razem, gdy korzystają Państwo ze Sklepu Internetowego www.sklep.crossfitmjollnir.com czy korzystają z usług uczestnictwa w zajęciach sportowych świadczonych w siedzibie firmy. Dlatego aby być pewnym, że akceptują Państwo obowiązujące zasady Polityki Prywatności zachęcamy do zapoznania się z nimi za każdym razem gdy odwiedzają Państwo Sklep Internetowy czy korzystają z usług w siedzibie firmy.

Składając zamówienie, Klient świadomie akceptuje warunki Polityki Prywatności oraz zgadza się na przetwarzanie i wykorzystywanie powierzonych danych osobowych w celu realizacji umowy sprzedaży lub świadczenia usługi.Wyrażenie zgody Klienta na udostępnianie swoich danych osobowych w celu otrzymywania wiadomości o promocjach, nowościach, wyprzedażach oraz wydarzeniach stanowi o akceptacji zasad Polityki Prywatności.


Fort Gym Tomasz Aleksander jako administrator strony nie udostępnia danych osobowych innym podmiotom do celów marketingowych.

Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej.


Udostępnianie jakichkolwiek danych jest dobrowolne.


Udostępnione przez klientów dane osobowe , pozyskane w celu zawarcia umowy sprzedaży, wystawienia dowodu sprzedaży, wysyłki towaru, ewentualnego zwrotu/ wymiany/ reklamacji oraz w celu otrzymywania wiadomości o promocjach, nowościach, wyprzedażach oraz wydarzeniach to następujące dane: imię, nazwisko,data urodzenia, adres e-mail, adres wysyłki (zazwyczaj adres zameldowania; adres na który ma dotrzeć przesyłka), telefon (umożliwia skontaktowanie się z Klientem w sytuacji gdy wystąpiły problemy z dostarczeniem przesyłki), dane dotyczące płatności (płatność za pobraniem, przelew itp.).


Zgodnie z art. 32 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy o ochronie danych osobowych, każda osoba, która udostępniła swoje dane osobowe ma prawo do ich wglądu, dokonania zmiany a także do zaprzestania udostępniania swoich danych. Każda zmiana może być zgloszona pisemnie na adres Fort Gym Tomasz Aleksander ul. Braniborska 70 53-680 Wroclaw.


Zapewniamy, że jedynym administratorem powierzonych przez Klientów danych osobowych jest Fort Gym Tomasz Aleksander ul. Braniborska 70, 53-680 Wrocław (NIP: 6912376672  , REGON: 022178867).
Całość udostępnionych nam informacji jest bezpieczna w bazie danych Fort Gym Tomasz Aleksander, nikt oprócz osób do tego uprawnionych nie ma dostępu do danych osobowych naszych Klientów.


Udostępnione nam dane nie są udostępniane osobom trzecim z wyjątkiem podmiotów uczestniczących w realizacji umowy sprzedaży lub świadczenia usług, współpracujących z administratorem Sklepu Internetowego, takich jak firmy kurierskie, Transferuj.pl lub system zapisów na zajęcia dostarczanym przez firmę E-Fitness, w przypadku, gdy klient wybierze płatność za zamówiony towar poprzez system Transferuj.pl lub posiada dobrowolnie założone konto w serwisie E-Fitness. Uprawnione do uzyskania dostępu do danych osobowych są również właściwe organy państwowe, na mocy odrębnych przepisów.


Dane osobowe naszych Klientów są przechowywane, przetwarzane i chronione według odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych, które to środki zapewniają poufność, bezpieczeństwo i integralność.


Fort Gym Tomasz Aleksander otrzymuje informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń internetowych, które zawarte są w logach systemowych (np. adres IP). Sklep internetowy może wykorzystywać te informacje w celach technicznych i statystycznych, pomagających na ulepszenie naszego serwisu internetowego i oferowanie bardziej dogodnej dla naszych Klientów obsługi. Tego typu otrzymane informacje są całkowicie bezpieczne dla naszych Klientów i gwarantują całkowitą anonimowość.

Zbieranie danych osobowych : 

1.Dane osobowe Klientów są zbierane w przypadku:
 a)rejestracji konta w Sklepie Internetowym, w celu utworzenia indywidualnego konta i zarządzania tym kontem. Podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy o świadczenie usługi Konta (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
 b)składania zamówienia w Sklepie Internetowym, w celu wykonania umowy sprzedaży. Podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy sprzedaży (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
 c)korzystania z usługi formularza kontaktowego w celu wykonania umowy świadczonej drogą elektroniczną. Podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy o świadczenie usługi formularza kontaktowego (art. 6 ust. 1 lit. b RODO). 


Korzystania z usługi zorganizowanych zajęć sportowych świadczonych w siedzibie firmy, brania bezpośredniego udziału w zajęciach.
    d)       







3.
W przypadku rejestracji konta w Sklepie Internetowym, Klient podaje:
 a)adres e-mail;
 b)dane adresowe:
 a.kod pocztowy i miejscowość;
 b.ulica wraz z numerem domu/mieszkania.
 c)imię i nazwisko;
 d)numer telefonu.
 4.Podczas rejestracji konta w Sklepie Internetowym Klient samodzielnie ustala indywidualne hasło dostępu do swojego konta. Klient może zmienić hasło, w późniejszym czasie.
 5.W przypadku składania zamówienia w Sklepie Internetowym, Klient podaje następujące dane:
 a)adres e-mail;
 b)dane adresowe:
 a.kod pocztowy i miejscowość;
 b.ulica wraz z numerem domu/mieszkania.
 c)imię i nazwisko;
 d)numer telefonu.
 6.W przypadku gdy klient chce wziąć udział w zorganizowanych zajęciach sportowych świadczonych w siedzibie firmy, Klient podaje :
 a) adres e-mail;
 
 b)  dane
adresowe:  
a. kod pocztowy i miejscowość;   b. ulica wraz z numerem domu/mieszkania.  
c) imię i nazwisko 
d) datę urodzenia
 
 e)numer telefonu.
 7.W przypadku skorzystania z usługi formularza kontaktowego, Klient podaje następujące dane:
 a)adres e-mail;
 b)imię i nazwisko.
 8.Podczas korzystania ze Strony Internetowej Sklepu mogą być pobierane dodatkowe informacje, w szczególności: adres IP przypisany do komputera Klienta lub zewnętrzny adres IP dostawcy Internetu, nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego.
 9.Od Klientów mogą być także gromadzone dane nawigacyjne, w tym informacje o linkach i odnośnikach, w które zdecydują się kliknąć lub innych czynnościach, podejmowanych w naszym Sklepie Internetowym. Podstawa prawna - prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegający na ułatwieniu korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną oraz na poprawie funkcjonalności tych usług.

Przysługuje Panu/Pani prawo do dostępu do treści swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj.: Generalny Inspektor Urzędu Ochrony Danych Osobowych

Zastrzeżenia: Fort Gym Tomasz Aleksander zastrzega sobie prawo do zmian w Polityce Prywatności.